Thursday, June 2, 2016

Scrapbook layout: Mihin se orava meni? #ihanatalbumit

If you don't know, I live in Finland and most of my scrapbooking inspiration, challenges and all that fun stuff comes from some other country. So when someone in Finland makes something this amazing as Minna - ku ite tekee has done with her new book and this free scrapbooking class I'm all in!


As the class is in Finnish, I think I'll switch to Finnish now. :)Huippumahtavaa, kun Minna Ku ite tekee blogista on jaksanut järjestää kesälle skräppäyskoulun! Toivottavasti mahdollisimman moni uudempikin skräppääjä uskaltaisi lähteä mukaan ja näyttää työnsä meille kaikille! Uusia harrastajia on kiva nähdä täällä blogimaailmassa. 

Ensimmäisessä tehtävässä keskityttiin kolmeen perusasiaan: kuvaan, otsikkoon ja tarinointiin. Tykkäsin tosi paljon siitä, miten Minna selitti kaikki videoissaan ja huomasin muutaman yhtäläisyyden meidän työskentelytavassa. 

Meinasin ensin skräpistää Minnan esimerkkileiskan asettelun, mutta päädyinkin erilaisille urille kuitenkin. Skräpistettävien joukkoon se kyllä jäi, johonkin toiseen kertaan siis. Taustapaperissa oli valmiina nuo plus-merkit alareunassa (oikeasti yläreunassa, mutta käänsin paperin näin päin) ja asettelu lähti sitten siitä, että sivun painopiste olisi tuolla vasemmalla alhalla. Sitä tasapainottamaan halusin hieman koristeita oikealle yläkulmaan ja tarinalle oli sitten paikka tämän rykelmän alapuolella. Otsikko on eriskummallisessa paikassa mun normaalityyliin verraten enkä muutenkaan oikein koskaan käytä kokonaista lausetta otsikkona. Mutta tykkään kyllä siitä ja vaihtelusta toden totta! Lopuksi on melkein aina pakko lisätä vähän roiskeita ja muutama puolihelmitarra. :) Oli tosi hauskaa katsoa videot ja lähteä itse askartelemaan niiden pohjalta. Enkä malta odottaa ensiviikkoon kun seuraava koulupäivä koittaa. 

6 comments:

Minna E said...

Ihan mahtavaa että lähdit mukaan! Mitä yhteistä löysit työskentelytavoistamme? Olisi hauska kuulla! :)

ninarsku said...

Ainakin sen, että en mittaile oikein mitään (saan myös siirrellä melkein aina aakkosia kun teen leiskaa), lähden usein liikkeelle kuvalla tai haluan leikkiä uusilla jutuilla. Mullekaan happovapaus ei ole niin tärkeää ja mitähän muuta... En enää muista :)

Anonymous said...

Hyvä asettelu ( etenkin tykkään tekstin paikasta) ja kiva sivu muutenkin! + tietty ihanat tytöt!
Meidän perheen daamit (tarkoittaen nyt Veina 8, Eena 6, Naimi 4 ja Suvi 35) kaikki innostu skräppäyskoulusta ja ainakin kolme uutta skräppääjää aloitti heti motivoituneina. Laitan kuvat kaikkien sivuista kunhan saan omani valmiiksi ja kuvattua koko setin. 😊
Musta oli kans kiva palata tavallaan "back to basics" tän ensimmäisen skräppäyskoulu-jutun kanssa. oli niin hyvä että kaikki pääsi jyvälle mitä tehdään.

ninarsku said...

ihanaa Suvi!!! <3

Leiskatehdas said...

Ihana, pirteä ja rento sivu!

ninarsku said...

Kiitos Marika <3!